Tips och information är hårdvaluta – byt med varandra

I vår kultur är vi vana vid att hela tiden köpa nya saker, men det är inte alls nödvändigt att det ska vara så. Vi kan köpa begagnat och genom det göra planeten (och även oss själva och kommande generationer) en tjänst. Att sälja saker second hand eller leta efter det du behöver kan dock ta en del tid och kraft.

Ett ytterligare alternativ är att helt enkelt byta. Med vissa saker är det svårt, men om du bara kommer in i att tänka på möjligheten att byta så är det möjligt oftare än du kan föreställa dig. Du behöver inte byta en tröja mot en annan tröja, utan det går att till exempel byta en tröja mot några burkar hemkokt sylt.

Att byta information

Det är ändå relativt krångligt att byta materiella saker med varandra, enklare är det när det kommer till information. Känner du några som är intresserade av samma saker som intresserar dig finns det stor chans att du har information som de kan ha nytta av och tvärtom. Ett exempel är slots online som är populära idag.

Det är inte svårt att hitta andra som också gillar att spela på denna typ av spel, men kanske att de inte testat just samma spel, samma online casino eller hittat samma bonusar som du gjort. Många vill gärna ta del av tips och information och veta att de samtidigt inte blir lurade av något spelbolag.

Det går att köpa tips och information, men ofta kan alternativet att byta vara att föredra. Du kan veta vem det är du byter med, vilket gör att du kan ha en bild av hur du ska värdera informationen och tipsen du får. Dessutom kan du betala med information som du redan har, och slipper göra dig av med några pengar.