Anordna en klädbytardag med dina vänner

Det är alltid roligt att skaffa nya kläder men som vi alla vet så är det ju också synonymt med en hel del utgifter. Som tur är finns det faktiskt sätt att förnya sin garderob utan att det behöver kosta en enda krona. Ett av dem är till exempel att byta kläder med vänner och bekanta när man tröttna på dem man har och söker en förnyelse.  

Ytterligare en fördel med detta är såklart att det är betydligt snällare mot miljön. Textil- och klädtillverkning är oftast en ganska smutsig industri som är orsak till stora utsläpp runt om i världen. Föroreningarna sker främst i fattigare länder där det inte finns lika hårda restriktioner och kontroll av utsläpp och liknande. Så genom att byta kläder med varandra istället för att köpa nya får man inte bara en ny garderob utan man gör också en stor insats för miljön.

Byt med varandra

Det är enkelt att ordna en klädbytardag. Bestäm helt enkelt träff med dina vänner och be dem ta med sig saker som de tröttnat på i sina garderober. Sedan får var och en helt enkelt visa upp vad de tagit med sig och hittar man något som man gillar får man försöka byta till sig detta plagg. Ibland är det inte så lätt att byta direkt från person till person, alla har ju inte samma stil, men då går det utmärkt att göra ett byte i tre steg mellan lika många personer. allt är möjligt när det gäller klädbyten.

Få en ny garderob

Vill man göra något lite annorlunda så kan man absolut göra det- det finns inga regler för hur bytet av kläder skall gå till. Man kan till exempel anordna en liten miniloppis eller varför inte en auktion. Samla in kläder från vänner och bekanta och sälj dem sedan för en liten summa- kanske fem eller tio kronor. Vännerna samlas och man får sedan en rolig stund tillsammans när ni budar mot varandra. Pengarna som samlas in kan man skänka till ett välgörande ändamål eller kanske räcker det till att finansiera en gemensam aktivitet för de som deltagit i auktionen.